Over Niek

Fotograferen is voor mij een passie, altijd maar gaan voor dat mooie plaatje. Het houdt nooit op. En het kan altijd beter. Er is altijd iets te fotograferen: mensen, dieren, gebouwen, natuur. Elke keer weer vanuit een ander perspectief bekeken, met ander licht en onder andere omstandigheden. Ik ben nooit uitgeleerd.

Mijn naam is Niek Kuijpers en ik ben een gepassioneerd natuur- en wildlife fotograaf. Ooit ben ik begonnen met het maken van ‘filmpjes’ en het editen hiervan. Via mijn goede vriend en fanatiek fotograaf Bert Broers kwam ik in contact met natuurfotografie. Zijn prachtige foto’s inspireerden mij direct.

Vanuit mijn film achtergrond waren omgang met de camera en camerainstellingen niet geheel onbekend. De stap was dan ook snel gezet en ik ruilde mijn filmspullen in voor een Nikon D500 fotocamera met telelens.

Na een paar jaar was het tijd voor de volgende stap en heb ik een fotografieopleiding gevolgd en afgerond aan de fotovakschool in Eindhoven.

Het is niet alleen bij natuurfotografie gebleven. Al snel ben ik me gaan verdiepen in allerlei andere disciplines. Nu ben ik zover dat ik deze kennis wil delen met anderen. Samen met Marcel Schilperoort verzorg ik nu fotocursussen voor beginners.

Nooit uitgeleerd dus….